Gestreept shirt van de Zara

gestreept shirt van de Zara sherrif davidster

Ophef om een gestreept shirt van de Zara.

Nou het heeft maar een week geduurd en de Zara presteert het weer om in het nieuws te komen. Wat hebben ze deze keer gedaan? 

Zara had een gestreept shirt met een gele ster op de borst in hun online shop geplaatst. Dat dit voor enorm veel ophef zou zorgen lijkt niemand zich te beseffen bij Zara?

Of juist wel? Zoals we in een vorig bericht insinueerden over dit White is the new black t-shirt. Zara presteert het namelijk om opvallend vaak in het nieuws te komen.

Door de blauwe en witte strepen en grote gele ster op het shirt was de vergelijking met ‘kleding’ uit concentratiekampen in de Tweede Wereldoorlog snel gemaakt. Na een korte maar hevige storm aan kritiek laat een woordvoerster van Zara weten dat het artikel van de website is verwijderd en niet meer te koop aangeboden wordt.

Het design van het kinderkledingstuk was volgens Zara puur en alleen geïnspireerd op klassieke westerns en niets anders. De gelijkenis met de Tweede Wereldoorlog is daarbij over het hoofd gezien. Zara laat weten excuses aan te bieden aan eenieder die aanstoot heeft genomen aan het kledingstuk.

Dubbelzijdig shirt "sherrif" zara

Wordt het niet eens tijd dat daar iemand ontslagen gaan worden? Als je dit kan ontwerpen zonder te bedenken dat dit wel heeeeeel erg op iets anders lijkt wordt het misschien wel tijd voor een nieuwe functie.

Wat vinden jullie? Sherrif of Davidster? 

Neem eens een kijkje in de Modepolitie Shop!

Geef een reactie